AM-utbildning; förarbevis för moped klass I.

FMCK Uppsala anordnar vanligtvis två kurser per år - en på våren och en på hösten.

På grund av Covid19 så har vi tvingats ställa in vårens kurs. Vi tar dock emot intresseanmälningar för höstens kurs redan nu. Denna beräknas starta i augusti/september. Skicka din anmälan till mopedkurs@fmckuppsala.se

Till kursstarten behöver eleven ha ett giltigt körkortstillstånd samt en godkänd mopedhjälm.

I kursavgiften ingår fullständig kurslitteratur, lån av moped vid körgårdsövningar och stadstrafikkörning, lån av ryggskydd samt luncher och fika.

För att klara kunskapsprovet och för att bli en säkerhetsmedveten mopedförare krävs det en hel del egna studier utöver kurstillfällena, därför skickar vi ut en del kursmaterial redan vid anmälan.

Vi vill också tipsa om ett väldigt användbart verktyg inför teoriprovet; appen iKörkort. Appen kostar 199:- och låter användaren prova sina kunskaper samt läsa teori. Observera att denna typ av appar inte ersätter inläsning av den teori vi hänvisar till i kurslitteraturen. Appen är ett sätt att mäta sina kunskaper, för att avgöra om man är redo att göra teoriprovet.

Kursen består av nio teorilektioner (inkl. första hjälpen LABC) samt två pass med praktisk körövning. Därefter görs ett diagnostiskt prov på teorifrågor. Vid godkänt prov får eleven göra en individuell stadskörning med en av våra instruktörer och när denna är godkänd återstår ett kunskapsprov som avläggs hos Trafikverket.

AM-ansvarig: Cay Åsberg

E-post:

Mobil: Visar inte telefonnummer

Adress: