AM-utbildning; förarbevis för moped klass I.

FMCK Uppsala anordnar vanligtvis två kurser per år - en på våren och en på hösten.

Årets vårkurs (2023) ställs tyvärr in p.g.a. resursbrist. FMCK är en ideell organisation och är helt beroende av medlemmarnas insatser. Vi hoppas kunna kraftsamla till hösten.

Till kursstarten behöver eleven ha ett giltigt körkortstillstånd samt en godkänd mopedhjälm.

I kursavgiften (5000kr) ingår fullständig kurslitteratur, lån av moped vid körgårdsövningar och stadstrafikkörning samt lån av ryggskydd.

För att klara kunskapsprovet och för att bli en säkerhetsmedveten mopedförare krävs det en hel del egna studier utöver kurstillfällena, därför skickar vi ut en del kursmaterial redan vid anmälan.

Kursen består av nio teorilektioner (inkl. första hjälpen LABC) samt två pass med praktisk körövning. Därefter görs ett diagnostiskt prov på teorifrågor. Vid godkänt prov får eleven göra en individuell stadskörning med en av våra instruktörer och när denna är godkänd återstår ett kunskapsprov som avläggs hos Trafikverket.

Vi vill också tipsa om ett väldigt användbart verktyg inför teoriprovet; appen iKörkort. Appen kostar 15$ och låter användaren prova sina kunskaper samt läsa teori. Observera att denna typ av appar inte ersätter inläsning av den teori vi hänvisar till i kurslitteraturen. Appen är ett sätt att mäta sina kunskaper, för att avgöra om man är redo att göra teoriprovet.

AM-ansvarig: Cay Åsberg

E-post:

Mobil: Visar inte telefonnummer

Adress: